Effektiv rekryteringsprocess?
Sedan i somras har Martin vikarierat som IT-ansvarig på myndigheten för Christine som har varit föräldraledig. Nu har Christine meddelat att hon går vidare till en annan myndighet efter föräldraledigheten.
Sibel, som är administrativ chef, behöver nu hitta en permanent ersättare för Christine. Bråttom är det också – Christine sade upp sig bara två månader innan hon skulle kommit tillbaka.
Sibel sitter på sitt kontor och suckar för sig själv – ska man nu behöva gå igenom en hel rekryteringsprocess igen… Martin har ju skött jobbet bra och har hunnit sätta sig in myndighetens IT-system. Det hade varit bra både för Martin och myndigheten om man bara kunde ge honom en tillsvidareanställning helt enkelt. ”Effektivitet” är faktiskt ett av myndighetens värdeord... Men så enkelt är det ju inte, vet Sibel. Hon börjar skriva på en annons.
”Hur var det nu, Martin har väl totalt 3–4 års erfarenhet av att vara IT-ansvarig – det är kanske onödigt att ange 5 års erfarenhet som krav, som myndigheten brukar för motsvarande befattningar… Få se nu, kanske det räcker att ha annonsen ute en vecka. Snart är det påsklov också, det var ju lämpligt”, tänker Sibel och skriver sista ansökningsdatum i annonsen.
Diskutera
- Vilka dilemman ser du i den här situationen?
- Hur tycker du att Sibel kan agera?